Nieuws

Veelvuldig zitten vooral gevaarlijk voor zwakke mensen

Onvoldoende beweging zou vooral gevaarlijk zijn voor personen die al gezondheidsproblemen hebben.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 22-08-2017


‘Sombere stemming accepteren kan negatieve gevoelens verminderen’

Door te accepteren dat je een slechte bui hebt, voel je je op de lange termijn juist beter. Dat concluderen wetenschappers na een psychologische studie.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 14-08-2017


Gezonde levensstijl verlengt het leven met zeven gezonde jaren

Wie niet rookt, drinkt en geen overgewicht heeft, kan zijn leven met zeven gezonde jaren verlengen. Amerikaanse en Duitse onderzoekers onderzochten hiervoor gegevens van bijna vijftienduizend Amerikanen tussen de 50 en 74 jaar.


Lees het hele artikel op: Nationale zorggids
Publicatiedatum: 03-08-2017


Robotondersteuning helpt herstellende patiënten om natuurlijker te lopen na ruggengraatverwonding of hersenletsel

Patiënten die herstellen van een ruggengraatverwonding of een hersenbloeding lopen beter als ze trainen met een nieuwe en intelligente manier van robotondersteuning. Wetenschappers van de TU Delft publiceren, samen met Zwitserse collega’s, hun bevindingen op woensdag 19 juli in Science Translational Medicine.


Lees het hele artikel op: medicalfacts.nl
Publicatiedatum: 24-07-2017


Gezond hart op jonge leeftijd mogelijk van invloed op gezondheid brein

Een gezond hart bij jongvolwassenen leidt tot een gezonder brein op latere leeftijd. Volgens de onderzoekers kan iedereen aanpassingen doen op jonge leeftijd om het brein te beschermen.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 21-07-2017


‘Fysiotherapie voor veel aandoeningen effectief’

Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) heeft in opdracht van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) de Onderzoeksagenda Fysiotherapie ‘Kennis van Waarde’ opgesteld.


Lees het hele artikel op: Blikopnieuws.nl
Publicatiedatum: 17-07-2017


Multidisciplinaire bijeenkomsten

In het kader van de geriatrische fysiotherapie (voor ouderen met meerdere aandoeningen) volgt Jacqueline Wijnbergen op 7, 8 en 21 april een cursus psycho-geriatrie (voor ouderen met dementie). Daarnaast heeft ze twee bijeenkomsten met Parkinsonnet gehad, een multidisciplinaire bijeenkomst en een bijeenkomst met alle fysiotherapeuten uit de provincie. Bij de laatste ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 12-04-2017


Cursus veilig vallen

Op woensdag 1 maart zal er weer een cursus “Veilig vallen” gegeven worden door Jacqueline Wijnbergen. Wilt u aan deze cursus meedoen? Meld u aan via telefoonnummer 050 – 5714480, of via mailadres info@fysiotherapiedevuursteen.nl U mag natuurlijk ook persoonlijk melden dat u graag mee wilt doen. Dit kan bij één van ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 13-02-2017