Nieuws

Nederland doet te weinig voor gehandicapten

Nederland doet te weinig om mensen met een beperking volledig te laten deelnemen aan de samenleving, concludeert het College voor de Rechten van de Mens in een vandaag verschenen rapport. Zij ondervinden vooral problemen op het gebied van arbeid, zelfstandig wonen, toegankelijkheid en onderwijs.


Lees het hele artikel op: ad.nl
Publicatiedatum: 01-12-2017


Advies: “Val in derde trimester zwangerschap op zij in slaap”

Vrouwen die in het laatste trimester van hun zwangerschap op hun rug liggen, hebben een hoger risico op een doodgeboorte. Daarom adviseren Britse onderzoekers een zijligging in de laatste drie maanden van de zwangerschap.


Lees het hele artikel op: nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 23-11-2017


Longfonds maakt documentaire over COPD

Vandaag is het Wereld COPD Dag. Wereldwijd hebben miljoenen mensen COPD. Maar wat betekent het om deze ziekte te hebben? En hoe voelt het om continue zo benauwd te zijn? Met de indrukwekkende online documentaire BENAUWD geeft het Longfonds deze onzichtbare longziekte een gezicht.


Lees het hele artikel op: longfonds.nl
Publicatiedatum: 16-11-2017


Lichaamsbeweging en verbetering van zicht meest effectief bij valpreventie

Lichaamsbeweging in combinatie met een behandeling ter verbetering van het gezichtsvermogen zou de beste vorm van interventie zijn om vallen bij ouderen te voorkomen.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 07-11-2017


Nieuwe cursus "Veilig vallen"

Op dinsdag 3 oktober start een nieuwe cursus “Veilig vallen”. Jacqueline Wijnbergen zal de cursus verzorgen.
De lessen zullen plaatsvinden op de dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur in de oefenzaal van onze praktijk.
Het aantal lessen zal 4 of 5 zijn, afhankelijk van de groepsgrootte.
U kunt zich aanmelden tot ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 04-09-2017


Multidisciplinaire bijeenkomsten

In het kader van de geriatrische fysiotherapie (voor ouderen met meerdere aandoeningen) volgt Jacqueline Wijnbergen op 7, 8 en 21 april een cursus psycho-geriatrie (voor ouderen met dementie). Daarnaast heeft ze twee bijeenkomsten met Parkinsonnet gehad, een multidisciplinaire bijeenkomst en een bijeenkomst met alle fysiotherapeuten uit de provincie. Bij de laatste ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 12-04-2017


Cursus veilig vallen

Op woensdag 1 maart zal er weer een cursus “Veilig vallen” gegeven worden door Jacqueline Wijnbergen. Wilt u aan deze cursus meedoen? Meld u aan via telefoonnummer 050 – 5714480, of via mailadres info@fysiotherapiedevuursteen.nl U mag natuurlijk ook persoonlijk melden dat u graag mee wilt doen. Dit kan bij één van ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 13-02-2017