Nieuws

Brochure ‘Fysiotherapie bij postpoliosyndroom’ staat online

Het postpoliosyndroom (PPS) ontstaat bij patiënten die decennia eerder acute polio hebben doorgemaakt. Door de zeldzaamheid van PPS is er voor fysiotherapeuten echter weinig informatie beschikbaar over de behandeling en begeleiding van patiënten met deze aandoening.


Lees het hele artikel op: kngf.nl
Publicatiedatum: 05-10-2017


OLVG laat bereiding chemo over aan robot

Een cytostaticarobot heeft in het OLVG in Amsterdam de bereiding van chemotherapie grotendeels overgenomen van de apothekersassistenten. De robot verkleint de kans op blootstelling en geeft de assistenten meer tijd voor complexere bereidingen.


Lees het hele artikel op: Pw.nl
Publicatiedatum: 29-09-2017


Gezondheidsraad: waarom is meer bewegen gezond?

Er is veel gezondheidswinst te behalen als we meer zouden gaan bewegen: het vermindert het risico op verschillende chronische ziekten en verbetert spierkracht en fitheid.


Lees het hele artikel op: Gezondheid.be
Publicatiedatum: 22-09-2017


Openbare les over bewegen naar gezondheid op Hogeschool Rotterdam –

Het is vanzelfsprekend en iedereen weet het: onvoldoende bewegen kan de gezondheid schaden. ‘Zitten is het nieuwe roken’, wordt ook wel gezegd. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat mensen écht voldoende gaan bewegen en dit volhouden?


Lees het hele artikel op: Nationaleonderwijsgids.nl
Publicatiedatum: 15-09-2017


Medici moeten kiezen voor ‘bewegen als medicijn’

De medische beroepsgroep moet veel actiever aan de slag met gezondheid, preventie en leefstijladvisering. Daarvoor pleit Willem van Mechelen bij zijn afscheid als onderzoeksdirecteur bij VUmc. “We kunnen eindeloos praten, onderling en tegen patiënten, over de noodzaak van preventie maar dat zet geen zoden aan de dijk.


Lees het hele artikel op: Medicalfacts.nl
Publicatiedatum: 07-09-2017


Wens voor betere maatwerkoplossing voor kinderen met autisme

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) wil dat er voor kinderen met autisme een betere maatwerkoplossing komt wat betreft het onderwijsprogramma en schooltijden.


Lees het hele artikel op: Nationaleonderwijsgids.nl
Publicatiedatum: 06-09-2017


Nieuwe cursus "Veilig vallen"

Op dinsdag 3 oktober start een nieuwe cursus “Veilig vallen”. Jacqueline Wijnbergen zal de cursus verzorgen.
De lessen zullen plaatsvinden op de dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur in de oefenzaal van onze praktijk.
Het aantal lessen zal 4 of 5 zijn, afhankelijk van de groepsgrootte.
U kunt zich aanmelden tot ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 04-09-2017


Multidisciplinaire bijeenkomsten

In het kader van de geriatrische fysiotherapie (voor ouderen met meerdere aandoeningen) volgt Jacqueline Wijnbergen op 7, 8 en 21 april een cursus psycho-geriatrie (voor ouderen met dementie). Daarnaast heeft ze twee bijeenkomsten met Parkinsonnet gehad, een multidisciplinaire bijeenkomst en een bijeenkomst met alle fysiotherapeuten uit de provincie. Bij de laatste ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 12-04-2017


Cursus veilig vallen

Op woensdag 1 maart zal er weer een cursus “Veilig vallen” gegeven worden door Jacqueline Wijnbergen. Wilt u aan deze cursus meedoen? Meld u aan via telefoonnummer 050 – 5714480, of via mailadres info@fysiotherapiedevuursteen.nl U mag natuurlijk ook persoonlijk melden dat u graag mee wilt doen. Dit kan bij één van ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 13-02-2017