Zwanger&Fit en Moeder&Fit

De cursussen Zwanger&Fit en Moeder&Fit zijn bedoeld voor zwangere en pas bevallen vrouwen die fit willen blijven tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Door middel van een wekelijkse training in onze oefenzaal (met airconditioning) kun je je conditie op peil houden of verbeteren. Tijdens de lessen krijg je informatie over de zwangerschap en bevalling. Zo ben je goed voorbereid op de bevalling, en ben je na de bevalling zo snel mogelijk weer fit!
De cursus wordt begeleid door Baukje Veen. Zij is geregistreerd bekkenfysiotherapeute en is in 2016 zelf bevallen van een dochter.

De voordelen op een rij:

  • Je conditie blijft op een verantwoorde manier op peil (better in, better out)
  • Je wordt goed voorbereid op de bevalling
  • Training om klachten en fysieke ongemakken te voorkomen
  • Wekelijkse lessen in een gezellige groep met enthousiaste begeleiding
  • Oefeningen en adviezen op jouw situatie afgestemd

Deelname
Instromen in de cursus Zwanger & Fit kan vanaf de 16e week van je zwangerschap tot zo kort mogelijk voor de bevalling.
Na de bevalling kun je vanaf 4-6 weken weer beginnen in de cursus Moeder & Fit. Je kunt dan tot maximaal 9 maanden na de bevalling deelnemen, tot je doel is bereikt (bijvoorbeeld je eigen sport weer kunnen oppakken).

Wanneer

  • Zwanger&Fit: maandagavond 19:00-20:00
  • Moeder&Fit: maandagavond 20:00-21:00

In de vakantie van Baukje neemt collega Jacqueline Pluijter de lessen over op 27 augustus en 3 september. De lessen op 10 september komen te vervallen.

Kosten
De cursussen werken met een strippenkaart. Een strippenkaart van 12 keer kost €90,- (15 weken geldig). Een strippenkaart van 6 keer kost €51,- (8 weken geldig). De intake kost €20,-. De cursus wordt soms gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar, afhankelijk van je aanvullende verzekering. Voor meer informatie kun je hier kijken of contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Opgeven?
Je kunt je opgeven door te bellen, te mailen of langs te komen (zie de pagina Contact). Er wordt dan eerst een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.